Slider

Programma

 

Tijdens de fair is er een leuk randprogramma voor jong en oud, denk aan roofvogel demonstraties, workshops, springkussen, ponyritjes en meer..

 

Het definitieve programma word in aanloop naar de fair bekend gemaakt op deze pagina. 

 

VOLG ÉÉN VAN DE VELE LEUKE WORKSHOPS!

 

Op alle dagen van de fair zijn er diverse leuke workshops te volgen. Laat je creatieve kant zien en sluit gezellig aan. In de workshopstent op de fair zijn dagelijks diverse workshops te volgen.

 

U kunt zich van te voren aanmelden door een mail te sturen naar jelmer@planeffect.com met daarbij de de dag van de fair en de workshop die u wilt volgen. U ontvang dan een bevestiging van uw inschrijving. Ook kunt u ter plekke aansluiten en meedoen met de workshop (indien er nog plek is). De kosten voor deelname zijn € 10 euro p.p.

 

Workshopprogramma op 5, 6 en 7 oktober

 

10.30 tot 11.30 uur Herfststukje maken   

 

12.00 tot 13.00 uur Herfstblad stippen op een bord  

 

13.30 tot 14.30 uur Handletteren op glas of lichtje  

 

15.00 tot 16.00 uur Mand vlechten van kunstleer

  

 

Slider

 

 

VAREN OVER DE REGGE

 

Op alle drie de dagen van de fair is er de mogelijkheid om een boottocht op een grote rondvaartboot over de Regge te maken. Een tocht waarbij u de Regge en het landschap in al haar pracht kunt bewonderen. In de herfst zijn de vele kleuren langs de route een genot om naar te kijken. Onderweg praat de schipper u bij over de rijke geschiedenis van landgoed Schuilenburg en het Reggedal. Een locatie die jarenlang het decor was van veldslagen en overwinningen. De tocht duurt drie kwartier. Elk heel uur is er een afvaart. Voor €3 per persoon kunt u meevaren. De tickets zijn te koop bij de schipper in de haven van Landgoed Schuilenburg.

 

 

LAAT EEN PROFESSIONELE FOTO MAKEN TIJDENS DE HERFSTFAIR

 

Francy Vos heeft vorig jaar vele mensen mogen fotograferen met “mijn lijst”.

 

Ook dit jaar is zij weer aanwezig. Laat een mooie herinnering maken in de vorm van een prachtige digitale foto, en dat voor maar 3,50 euro. 

 

 Zo wordt het bezoek aan deze super gezellige fair er één met een mooie herinnering!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

HOE WORDT HET SHIREPAARD VOORGEBRACHT OP EEN KEURING 

 

Tijdens de Schuilenburg Herstfair is er dagelijk een demonstratie waarbij het Shirepaard wordt geplait.  U ziet hoe een shire, het mooie en grootste Engelse koudbloedenras, tijdens de jaarlijkse keuring geplait wordt. Plaiten is het engels woord voor invlechten van staart en manen en dat wordt met een streng touwen en flights (vlaggetjes ) gedaan. Om mooi te kunnen plaiten moet je wel eerst oefenen want de twee juryleden die speciaal uit Engeland komen tijdens deze keuringsdag beoordelen niet alleen hoe het paard is geplait ( ingevlochten) maar ook hoe het wordt voorgebracht. Bij de merries, ruinen en hengsten worden de staart en manen geplait en bij de veulentjes alleen de staart. 

 

Er valt nog veel meer te vertellen over het plaiten en de keuring van de Shire paarden zoals de kleding die men draagt, waarom wordt de staart helemaal opgevlochten of geschoren en hoe kan het dat de sokken zo mooi wit zijn.

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer weten over het plaiten of het Shire paard in het algemeen dan bent u van harte uitgenodigd bij onze paddock (zie plattegrond)