Slider

Programma

 

Tijdens de fair is er een leuk randprogramma voor jong en oud, denk aan roofvogel demonstraties, workshops, springkussen, ponyritjes en meer..

 

Hieronder bevinden zich de activiteiten die tijdens de driedaagse fair gaan plaatsvinden. Voor ieder wat leuks aansluitend aan het herfstgevoel die we naar boven willen brengen. 

 

 

VAREN OVER DE REGGE

 

Op alle drie de dagen van de fair is er de mogelijkheid om een boottocht op een grote rondvaartboot over de Regge te maken. Een tocht waarbij u de Regge en het landschap in al haar pracht kunt bewonderen. In de herfst zijn de vele kleuren langs de route een genot om naar te kijken. Onderweg praat de schipper u bij over de rijke geschiedenis van landgoed Schuilenburg en het Reggedal. Een locatie die jarenlang het decor was van veldslagen en overwinningen. De tocht duurt drie kwartier. Elk heel uur is er een afvaart. Voor €3 per persoon kunt u meevaren. De tickets zijn te koop bij de schipper in de haven van Landgoed Schuilenburg.

rondvaarten

 

ROOFVOGELSHOW

 

Op de zaterdag en zondag kunnen wij roofvogels bewonderen tijdens de roofvogelshow! De show wordt verzorgd door Valkenvlucht en zij gaan om 13:00 en 15:00 een demonstratie aan de bezoekers geven. Hierin worden een aantal roofvogels aan men voorgesteld en op een leuke wijze vertoond met tricks die hen zijn aangeleerd. Tijdens en na de tijd krijgt men de kans om ook nog eens op de foto te gaan met één van de roofvogels. Deze activiteit is gratis toegankelijk voor iedereen. 

DSC_0941

 

CREATIEVE WORKSHOPS

 

Op de fairdagen gaan er ook creatieve workshops plaatsvinden door De Kasterij.
Nu zul je denken wie zijn zij en wat doen ze? De Kasterij is een creatief bedrijf die over de drie fairdagen creatieve workshops gaan aanbieden in het maken van plantenhangers, bontvaasjes, herfstglazen en handletteren. De prijzen voor de workshops bedragen tussen de €10,- en €12,-. Kortom een zacht prijsje in ruil voor een extra toevoeging aan de herfstdecoratie in huis. 

de kasterij 2

 

SALLANDSE BUITENACTIVITEITEN

 

Voor de kinderen zijn er gedurende de fair verschillende workshops te doen, zoals: een boswachter om op te eten, de herfstegel, Schuilenburg Herfstfair broodje, takkenwijf  en bosjesman, schilderen op canvas board. Benieuwd wat al deze termen inhouden?
Kom het beleven tijdens onze fairdagen! De meeste workshops hebben een gratis deelname, behalve het Schuilenburg Herfstfair broodje en het schilderen op canvas. Een zekere vermaak voor de kinderen! Benieuwd geworden naar de workshops? Zie graag onderstaande programma en informatie over de workshops die tijdens de fairdagen gaan plaatsvinden.

 • Workshop 1: een boswachter om op te eten

  Kom een ochtend of middag knutselen tijdens de Schuilenburg herfstfair.  Alle materialen liggen voor je klaar om een heerlijke traktatie te maken voor de wintervogels : “een boswachter om op te eten”.  Thuis kan je het snoepmannetje in de tuin hangen en dan maar wachten of de vogel hem weten te vinden!Mocht je nog willen deelnemen aan  de workshop Herfstegel maken, sluit dan in de ochtend en/of middag aan. 

  Starttijd: 11.00 uur en 13.30 uur
  Kosten: Wordt gratis aangeboden, exclusief entree Schuilenburg herfstfair
  Leeftijd: vanaf 6 jaar
  Locatie: Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn

 • Workshop 2: herfst-egel

  Maak je eigen herfst-egel. Alle materialen staan voor je klaar en natuurlijk mag je je zelfgemaakte kunstwerk mee naar huis nemen. Voor of na je creatieve uitbarsting is er vast nog wel tijd om even rond te lopen op de herfstfair en lekker wat te drinken in het restaurant Schuilenburg. Mocht je nog willen deelnemen aan  de workshop Boswachter om op te eten, sluit dan in de ochtend en/of middag aan. 

  Starttijd: 11.00 uur en 13.30 uur
  Duur: ongeveer anderhalf uur
  Kosten: Wordt gratis aangeboden, exclusief entree Schuilenburg herfstfair
  Locatie: Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn

 • Workshop 3: takkenwijf en bosjesman

  Kom een ochtend of middag knutselen tijdens de Schuilenburg herfstfair.  Alle materialen liggen voor je klaar om met takken, verf en ander knutselmateriaal de mooiste takkenwijven en bosjesmannen te maken. Mocht je nog willen deelnemen aan  de workshop Boswachter om op te eten maken, sluit dan in de ochtend en/of middag aan. 

  Starttijd: 11.00 uur en 13.30 uur
  Duur: ongeveer één uur
  Kosten: Wordt gratis aangeboden, exclusief entree Schuilenburg herfstfair
  Locatie: Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn

 • Workshop 4: Schuilenburg Herfstfair broodje

  Dit moet je proberen, het is echt superlekker! Je eigen stokbrood bakken boven het vuur tijdens de herfstfair bij Schuilenburg. Draai je stokbrood langzaam rond boven het vuur.  Het is gaar als het van buiten lichtbruin is en los komt van de stok (10-15 minuten). Dan heeft je broodje een knapperige korst en is van binnen nog zacht. Haal je broodje los van de stok, smeer er boter op, strooi er wat suiker erover en smullen maar!

  Doorlopend vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur
  Kosten: € 1,50 p.p. exclusief entree Schuilenburg herfstfair
  Locatie: Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn

 • Workshop 5: schilderen op canvas board

  Schilder een prachtige herfstboom, onder begeleiding van de kunstenares. Zij zal je voldoende tips en handvaten geven om iets moois van je schilderij te maken! Na deze creatieve uitspatting mag je je meesterwerk natuurlijk meenemen!

  Tijden: zaterdag en zondag 12.00 uur tot 13.00 uur, 13.30 uur tot 14.30 uur, 15.00 uur tot 16.00 uur
  Kosten: € 6.50 p.p. exclusief entree Schuilenburg herfstfair
  Locatie: Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn

 

MODESHOWS

 

Op alle drie de fairdagen worden er ook modeshows gegeven door Van Leeursum mode.
Zij laten op 13.30 en 15.45 de laatste trends zien in de herfstcollectie die zij zelf in hun stand verkopen. Een goed moment om inspiratie op te doen voor de vrouwen onder ons en wie weet naderhand dát leuke setje bij elkaar te gaan kopen. 

DSC_0972

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————